בעוד רוב ההנחיות מתמקדות בצרכים מיידיים של חולים שעברו ניתוח כזה, הרגלי התזונה ארוכת טווח ממשיך להיות נושא חשוב, אפילו בחולים יציבים משקל, כיוון שלאורך זמן זה יכול להוביל לעלייה במשקל.
כאשר אנשים עוברים ניתוח, הם נוטים לאכול קלוריות הרבה פחות מבעבר וכתלות בסוג הניתוח יכולים לפתח חסרים תזונתיים מסוימים, "תזונה מאוזנת" בשבילם ייראה שונה מאוד מזו המומלצת עבור האוכלוסייה הכללית.
לאחרונה ישנו התייחסות לבעיה זו על ידי קבוצה מברצלונה בספרד בעיתון Obesity Surgery.
בהתבסס על הידע הנוכחי של אסטרטגיות תזונתיות והתנהגויות הקשורות לניתוח ביחד עם תוצאות ארוכות טווח אצל חולים לאחר ניתוח בריאטרי, החוקרים פיתחו את "פירמידת המזון בריאטרי", שניתן להשתמש בהם ככלי הוראה ותזכורת למנותחים.
בהתחשב באופי הפעולה והדרישות הפיזיולוגיות של האוכלוסייה המטופלת שמאוד מיוחד, אין זה מפתיע כי יש להתמקד חזק על חלבון איכותי, מאוזן עם פחמימות מורכבות עשירות מאד מבחינה תזונתית ומקורות בריאים של חומצות שומן חיוניות.
יש לקוות שכלי זה יסייע גם למטפלים בחולים להבין טוב יותר את המלצות התזונה של תזונה בריאה שלאחר הניתוח לטווח ארוך.
Moizé VL, Pi-Sunyer X, Mochari H, & Vidal J (2010). Nutritional Pyramid for Post-gastric Bypass Patients. Obesity surgery, 20 (8), 1133-41 PMID: 20401543
עכשיו אתה יכול גם לעקוב אחרי ולכתוב את תגובותיכם בפייסבוק