מחשבון BMI

מחשבון BMI
BMI (ראשי תיבות של Body Mass Index) הוא מדד מסת הגוף הנותן הערכה כמותית האם אדם נמצא במשקל תקין, בעודף או בתת משקל. המדד מחושב באמצעות נתוני הגובה (במטרים) והמשקל (בק"ג).
BMI הומצא במאה ה-19 על ידי המתמטיקאי והסטטיסטיקאי הבלגי אדולף קוולטט, במהלך קורס על פיזיולוגיה שהעביר באוניברסיטה. בתחילת שנות ה-80 של המאה ה-20 הוא אומץ כתקן רפואי למדידת השמנה.
בשנות ה-90, נקבע מדד מסת הגוף כתקן הבינלאומי בתחום, שגם ארגון הבריאות העולמי (ה-WHO) משתמש בו. כיום הוא משמש כמדד המרכזי והפופולרי ביותר לחישוב השמנה, בו רופאים נעזרים כדי לזהות אנשים הסובלים מעודף משקל ומהשמנה.
הנוסחה לחישוב ה-BMI היא: , כלומר משקל חלקי ריבוע הגובה.
BMI בין 18.5 ל-25 נחשב למשקל תקין. BMI מעל 25 נחשב למשקל עודף. BMI מתחת 18.5, נחשב לתת-משקל.
לדוגמה: אם אדם שוקל 70 ק"ג, וגובהו 1.80 מטרים, חישוב BMI שלו יהיה כלהלן:
לכן, על פי מדד ה-BMI שלו, 21.6, המשקל של אדם זה תקין.
פירוש ערכי BMI
BMI |
דירוג |
דרגת סיכון לחלות במחלות |
עד 18.5 |
תת משקל |
סיכון לתת-תזונה |
18.5-24.9 |
משקל תקין |
אין סיכון |
25.0-29.9 |
משקל עודף |
מוגבר כאשר יש מחלות רקע נלוות |
30.0-34.9 |
השמנה דרגה I |
בינוני |
35.0-39.9 |
השמנה דרגה II |
חמור |
40 ומעלה |
השמנה דרגה III |
חמור מאוד |
BMI פחות מ-18.5 מוגדר כתת-משקל ומחייב קבלת ייעוץ מרופא משפחה ודיאטנית.
BMI של 18.5-25 (27-30 אצל בני 65+) מעיד על משקל תקין.
BMI של 25-30 מוגדר כעודף משקל. במצב כזה מומלץ לעשות דיאטה ולהתחיל בפעילות גופנית.
BMI של 30-35 מוגדר כהשמנה. במצב זה מומלץ לקבל ייעוץ מדיאטנית ואף לשקול נטילת תרופות מרשם להרזייה.
BMI של 35-40 מוגדר כהשמנת יתר המחייבת טיפול.
BMI מעל 40 מוגדר כהשמנת יתר חולנית; מעל 50 כ"סופר השמנת יתר חולנית"; ומעל 60 כ"סופר סופר השמנת יתר חולנית".
מאמרים אחרונים
- בלון תוך קיבתי להשמנת יתר מתכוונן לעומת לא מתכוון: סיבוכים, סיבוכים ויעילותרקע: בלון מסוג BIB \ORBERA ידוע ומוכר … עוד »
- 500 בלוני קיבה: מה קורה לאחר 5 שנים?500 בלוני קיבה: מה קורה לאחר 5 שנים? רקע: השימוש בבלון קיבה, … עוד »
- שינוי באורח החיים בהקבלה להצלחת ניתוח השרוולLifestyle Modification Parallels to Sleeve Success - Obesity Surgery April … עוד »
חשיבות התזונה בבריאות
תזונה הינה אחת המרכיבים החשובים באורח חיים בריא ותופס חלק משמעותי בעידוד לבריאות ובמניעה וטיפול במחלות שונות. כאשר ההבנה והלימוד של תזונה נכונה יכולה להיות אחת מכלי העזר החשובים ביותר בשמירה על הבריאות שלנו.
תזונה הינו מדע המזון עם המרכיבים השונים; פעילות ואיזון ביחס לבריאות ומחלות; התהליך שבו הגוף, אוכל, מעכל, סופג, מעביר, משתמש ומפריש את המרכיבים השונים. ומטרת הדיאטה שלנו הינו לאכול מאכלים המספקים את ששת החומרים המזינים: פחימומת, חלבונים, שומנים, ויטמינים, מינרלים ומים. כמות נכונה ומגוונת של מאכלים מספק את המינון הנכון של חומרים בכדי לשמור על משקל ובריאות.
יותר ויותר מחקרים הצביעו על קשר בין המצב התזונתי שלנו ומחלות הכרוניות. הרשימה הולכת וגדלה וכוללת מחלות הקשורות לתזונה וביניהם כמובן מגיפת השמנה שמספריה הולכים ותופחים מדי שנה, ממאירות ומחלות רבות אחרות. כאשר ההתמודדות החשובה ביותר במחלה זו הוא לשמור על מה שאנו אוכלים בכדי לא להגיע למחלות השונות. נתונים מארה"ב אף מראים שמתוך 2.4 מליון מקרי מוות בארה"ב, 75% מתוכם הינם מחלות הניתנים למניעה באמצעים תזונתיים.